Röntgen

A pontos diagnózis érdekében, a szakszerű fogászati ellátás első lépése a fogászati röntgenfelvétel készítése. Fogászati diagnosztikai központunkban a fogászati kezelések alapját képező hagyományos röntgenfelvételeket is digitális technológiával készítjük. Az így készült panoráma röntgen, kisfog röntgen, stb. felvételek összehasonlíthatatlanul szebb, részletgazdagabb, pontosabb képet adnak a régebbi analóg, filmelőhívásos technológiával készült társaiknál.

Rendkívül fontos előnye a digitális technológiával készülő fogászati röntgenfelvételeknek, hogy a sugárterhelés az átlagos röntgenképekhez viszonyítva a töredékére csökken!

A röntgenfelvételeknek digitális formában való tárolása nagyban megkönnyíti a fog és szájbetegségek követését, ami rendkívül fontos a prognózis, valamint a terápia szempontjából. Fontos szempont továbbá, hogy ez által elkerülhető a filmelőhívásos technológiával járó veszélyes hulladékképződés, környezetszennyezés. A digitális technológiával elkészült felvételeket a kezelőorvos e-mail-ben azonnal megkaphatja, illetve CD-n is kérheti.

Felvételeinket, a csúcstechnológiát képviselő FONA gépekkel készítjük.

 

A dentist taking an x-ray of a patient

INTRAORÁLIS RÖNTGENFELVÉTELEK
periapicalis (ún. kisfog)
teljes státusz
carieskereső
ráharapásos

 Gendex-3D-Dental-Imaging

EXTRAORÁLIS RÖNTGENFELVÉTELEK
panoráma (OP)
panoráma (3D)
panoráma sinus
teleröntgen
TMI